بسم الله الرحمن الرحیم
اگر غذای سالم بخوریم دستگاه گوارش ما سالم و کل بدن ما سالم و عقل سالم خواهیم داشت
امروزه غذاهای بسته بندی و صنعتی که به آنها افزودنی اضافه می شود برای ماندگاری بیشتر و برای رنگ دهی و طعم دهی اینها موجب میشوند بر فلور میکروبی روده اثری بد بوجود آمده و دفاع روده را تضعیف و موجب بیماری گوارشی شود
از مهمترین این مواد برای ماندگار کردن غذاهای کربوکسی متیل سلولز، نیترات ها و نیتریت ها می باشند و برای رنگ دادن مشابه آنچه که در آدامس، بستنی وخمیر دندان استفاده میشود
تیتانیوم دی اکساید است که فلور روده را خراب می کند و منجر به التهاب و بیماریهای التهابی روده میشود
در طعم دهنده ها منو سدیم گلوتامات بکار میرود که درIBD موجب تشدید علائم و کاهش کیفیت زندگی می شود
همچنین در طعم دهنده ها ساخارین و سوکرالوز را می توان نام برد که باعث شیرین کردن نوشابه های غیر الکلی کولا و به عنوان شکر برای افراد چاق که نمیخواهند از شکر معمولی استفاده کنند و دیابتی ها که کالری کم دارد ولی روی فلور میکروبی روده اثرات مضر دارند و فلور میکروبی روده را خراب میکنند و به اصطلاح موجب دیس بیوسیس میشود و موجب التهاب روده می شوند و اثر منفی بر بیماریهای متابولیک دارند اگر به جای مصرف این مواد رژیم و الگوی غذایی مدیترانهای عمل شود برای دستگاه گوارش الگوی خوبی خواهد بود