🤔با فرا رسیدن فصل آزمونها، دغدغه دانش آموزان و دانشجویان درباره تقویت حافظه و افزایش تمرکز و قدرت یادگیری شدت گرفته، به همین علت چند نکته تغذیه ای برای موفقیت بیشتر ارائه می کنم
پرهیز از خوردنیهای سودازا و غلیظکنندههای خون مانند گوشت گاو و گوساله، سوسیس و کالباس، عدس، بادنجان، قارچ، کنسروها و کمپوتها، غذاهای خمیری و لزج مانند ماکارونی و لازانیا و پنیر پیتزا، غذاهای مانده و نانهای بیات، خوردنيهای خیلیترش یا خیلیشور، و همچنین پرهیز از خوردنیهای محرک چون ادویه تند، انواع سسهای قرمز و سفید و…
پرهیز از حبوبات و غذاهای حاوی آنها، به خاطر ایجاد نفخ گوارشی و اختلال در تمرکز
خوردن یک خوشه متوسط انگور شیرین، ۴۵ دقیقه پس از وعدههای صبحانه، ناهار و شام
مصرف شیر همراه کمی عسل در رژیم غذایی روزانه
مصرف غذاهای لطیف یعنی با هضم راحت مثل زرده تخم مرغ عسلی، مویز، نان خوب پخته
صبح ناشتا 5-7 عدد مویز خوب بجوند.
اصلا یبوست نداشته باشند: مصرف انجیر + آلو خیسانده یا خاکشیر یا تمر هندی تازه توصيه می شود
😊 🥘 تغذیه مناسب کنکوریها- بخش اول
با فرا رسیدن فصل آزمونها، دغدغه دانش آموزان و دانشجویان درباره تقویت حافظه، افزایش تمرکز و قدرت یادگیری شدت می گیرد.
در این مطالب سریالی به بررسی خوردنی ها و آشامیدنی های مناسب برای حفظ مزاج و سلامت مغز می پردازیم که به خصوص برای دانشجویان و دانش آموزان بسیار ضروری است.
😊 🥘 تغذیه مناسب کنکوریها- بخش دوم
خوردن داروهای شیمیایی و یا گیاهی مانند #کندر یا #مویز برای تقویت مغز یا بیشتر بیدار ماندن، بر خلاف تصور عموم برای همه افراد توصیه نمی شود.
کندر بسیار گرم است (درجه سه و چهار) و می تواند مزاج #مغز را به سمت گرمی بکشاند. کندر فقط برای بعضی افراد که رطوبت مغزی بالائی دارند توصیه می شود.
ترکیبات آمفتامینی، بیداری کشیدن زیاد، خوردن #قهوه، #کاکائو یا #چای زیاد و پررنگ برای بیشتر بیدار ماندن می تواند باعث مختل شدن مزاج مغز و به دنبال آن #اضطراب و کاهش کیفیت #حافظه در دراز مدت می شود.
در صورت مصرف زیاد این مواد علائم گرمی مغز ممکن است بعد از مدتی پدیدار شوند که عبارتند از سرخی سر و صورت و چشم ها، بالا رفتن حرارت در سر، #بی_خوابی، #استرس و اضطراب.
😊 🥘 تغذیه مناسب کنکوریها- بخش سوم
اکثرا برای تقویت به خصوص در این ایام از انواع #مغزیجات (خصوصا مغزهایی با مزاج گرم)، #کباب ها، و … استفاده می کنند که خود مزاج گرم داشته و باعث افزایش بیشتر گرمی در بدن می شود.
در واقع این افراد بایستی از غذاهای #زود_هضم با مزاج سرد استفاده کنند. زیرا حجم خون در بدن محدود است (به طور متوسط ۵ لیتر)، اگر بدن به مدت طولانی درگیر هضم و جذب غذای سنگین شود، خون کمتری به مغز رسیده و بازده آن را کاهش می دهد.
😊 🥘 تغذیه مناسب کنکوریها- بخش چهارم
خوردن غذاهای سبک مانند انواع غذاهای #گیاهی، آبدار، #خورشتجات، #آش_ها و #حریره_بادام که هضم راحتی دارند در فصل امتحانات توصیه می شود.
از خوردنیهای سودازا و غلیظ کنندههای خون مانند #گوشت_گاو و #گوساله، #سوسیس و #کالباس، #عدس، #بادمجان، #قارچ، #کنسروها و #کمپوتها، غذاهای خمیری و لزج مانند #ماکارونی و #لازانیا و #پنیر_پیتزا، غذاهای مانده و نانهای بیات، خوردنيهای خیلی #ترش یا خیلی #شور و همچنین پرهیز از خوردنیهای محرک چون انواع ##ادویه های تند، انواع #سس های قرمز و سفید و… پرهیز کنید.