کسانی که چربی خون بالا و آنزیم های کبدی بالا باشد و کبد چرب گرید ۱ و ۲ و ۳ داشته باشیم
چنین افرادی یه کیک خامه ای یا یه قاشق خامه یا سرشیر یا میوه موز یا ته دیگ یا تخم مرغ یا کوکو بخورند چون چربی شون بالا هست و چربی ترانس بالا دارند
دل و روده سر و صدا میکنه
و ما میفهمیم کبد چرب و نارسایی داره بدون اینکه آزمایش داده بشه
برا درمان
چربی ترانس بالا حذف میکنیم
چربی های ترانس چیست؟
چربی های ترانس یا اسیدهای چرب ترانس شکلی از چربی های غیر اشباع هستند. آنها به دو شکل طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند.
چربی های ترانس طبیعی یا نشخوارکنندگان در گوشت و لبنیات حیوانات نشخوارکننده مانند گاو، گوسفند و بز وجود دارد. زمانی که باکتری های معده این حیوانات علف را هضم می کنند، به طور طبیعی تشکیل می شوند.
این انواع معمولاً 2 تا 6 درصد چربی محصولات لبنی و 3 تا 9 درصد چربی گوشت گاو و بره را تشکیل می دهند.
با این حال، مصرف کنندگان لبنیات و گوشت نیازی به نگرانی ندارند. بررسیهای متعدد به این نتیجه رسیدهاند که مصرف متوسط این چربیها مضر به نظر نمیرسد.
شناخته شده ترین چربی ترانس نشخوارکنندگان، اسید لینولئیک مزدوج (CLA) است که در چربی لبنیات یافت می شود. البته اعتقاد بر این است که مفید است و به عنوان یک مکمل غذایی به بازار عرضه می شود.
با این حال، چربی های ترانس مصنوعی که به عنوان چربی های ترانس صنعتی یا چربی های هیدروژنه جزئی شناخته می شوند، برای سلامتی شما خطرناک هستند. این چربیها زمانی تشکیل می شوند که روغنهای گیاهی از نظر شیمیایی تغییر میکنند تا در دمای اتاق جامد بمانند که به آنها ماندگاری بسیار طولانیتری میدهد
آیا چربی های ترانس به قلب شما آسیب میزند؟
چربی های ترانس مصنوعی ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهند. در برخی از مطالعات بالینی، افرادی که چربیهای ترانس را به جای سایر چربیها یا کربوهیدراتها مصرف میکردند، افزایش قابلتوجهی در کلسترول LDL (بد) بدون افزایش متناظر در کلسترول HDL (خوب) را تجربه کردند.
در همین حال، بیشتر چربی های دیگر تمایل به افزایش LDL و HDL دارند.
به طور مشابه، جایگزینی سایر چربی های رژیمی با چربی های ترانس نسبت کلسترول کل به HDL (خوب) را به طور قابل توجهی افزایش می دهد و بر لیپوپروتئین ها تأثیر منفی می گذارد، که هر دو از عوامل خطر مهم برای بیماری قلبی هستند. در واقع، بسیاری از مطالعات مشاهدهای، چربیهای ترانس را با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط میدانند.
آیا بر حساسیت انسولین و دیابت تأثیر می گذارد؟
رابطه بین چربی های ترانس و خطر ابتلا به دیابت کاملاً مشخص نیست. یک مطالعه بزرگ روی بیش از 80000 زن نشان داد که کسانی که بیشترین چربی ترانس را مصرف میکنند، 40 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند.
با این حال، دو مطالعه مشابه هیچ ارتباطی بین مصرف چربی ترانس و دیابت پیدا نکردند!
چندین مطالعه کنترلشده که چربیهای ترانس و عوامل خطر دیابت، مانند مقاومت به انسولین و سطح قند خون را بررسی میکنند، نتایج متناقضی را نشان میدهند. با این حال، تحقیقات حیوانی نشان می دهد که مقادیر زیادی از چربی های ترانس به عملکرد انسولین و گلوکز آسیب می زند.
شایان ذکر است که در یک مطالعه 6 ساله بر روی میمون ها، رژیم غذایی پرچرب ترانس (8 درصد کالری) باعث مقاومت به انسولین و افزایش چربی شکم و فروکتوزامین، نشانگر قند خون بالا شد.
ارتباط با التهاب
تصور می شود که التهاب بیش از حد عامل اصلی بسیاری از بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی، سندرم متابولیک، دیابت و آرتریت باشد.
دو مطالعه نشان میدهد که چربیهای ترانس نشانگرهای التهابی را هنگام جایگزینی سایر مواد مغذی در رژیم غذایی افزایش میدهند، اما مطالعه دیگری کره را به جای مارگارین تغییر داد و هیچ تفاوتی پیدا نکرد.
در مطالعات مشاهدهای، چربیهای ترانس با افزایش نشانگرهای التهابی، به ویژه در افرادی که چربی اضافی بدن دارند، مرتبط هستند.
ارتباط با عروق خونی و سرطان
اعتقاد بر این است که چربی های ترانس به پوشش داخلی رگ های خونی شما که به آن اندوتلیوم معروف است، آسیب می رساند.
در یک مطالعه 4 هفته ای که در آن چربی های ترانس جایگزین چربی های اشباع شده شدند، کلسترول HDL (خوب) 21 درصد کاهش یافت و اتساع شریان ها تا 29 درصد مختل شد.
همچنین در مطالعه دیگری، نشانگرهای اختلال عملکرد اندوتلیال نیز تحت رژیم غذایی پرچرب ترانس افزایش یافت. با این حال باید گفت که مطالعات بسیار کمی تأثیر چربی های ترانس بر سرطان را بررسی کرده اند.
در یک تلاش تحقیقاتی در مقیاس بزرگ به نام مطالعه سلامت پرستاران، مصرف چربیهای ترانس قبل از یائسگی با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه پس از یائسگی مرتبط بود.
منابع چربیهای ترانس در رژیم غذایی مدرن
روغنهای گیاهی تا حدی هیدروژنه بزرگترین منبع چربیهای ترانس در رژیم غذایی شما هستند زیرا ساخت آنها ارزان بوده و ماندگاری طولانی دارند. در حالی که آنها در انواع غذاهای فرآوری شده یافت می شوند، دولت ها اخیرا اقدام به محدود کردن چربی های ترانس کرده اند.
در سال 2018، سازمان غذا و دارو (FDA) استفاده از روغن نیمه هیدروژنه را در بیشتر غذاهای فرآوری شده ممنوع کرد.
با این حال، این ممنوعیت به طور کامل اجرا نشده است، بنابراین بسیاری از غذاهای فرآوری شده هنوز حاوی چربی ترانس هستند. چندین کشور دیگر اقدامات مشابهی را برای کاهش محتوای چربی ترانس کالاهای فرآوری شده انجام داده اند
تفاوت چربی ترانس و چربی اشباع چیست؟
چربیهای مفید و مضر را بیشتر بشناسید
تفاوت چربی ترانس و چربی اشباع چیست؟
چربیهای ترانس و چربیهای اشباع میتوانند پیامدهای منفی برای سلامتی داشته باشند، اما یکسان نیستند، و بر خلاف چربیهای ترانس، چربیهای اشباع در رژیم غذایی ما جایگاه خود را دارند.
به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک، معمولاً به چربیهای موجود در رژیم غذایی به چشم مواد مضر نگاه میشود؛ اما حقیقت این است که همه چربیها یکسان نیستند.
انواعی از چربیها برای سلامتی قلبتان مفیدند و نیز انواعی از آنها در صورت مصرف بیش از حد باعث ناراحتی قلبی میشوند. همچنین چربیهایی وجود دارند که ارزش غذایی کمی دارند و به نظر میرسد برای سلامتی خطرناکاند، به طوری که سازمان غذا و دارو از تولیدکنندگان مواد غذایی خواسته است که آنها را به طور کامل حذف کنند.
چربی بد نیست. ما به چربی احتیاج داریم زیرا بخشی از غشای سلولی ماست، مهم ایجاد تعادل در کسب انواع مختلف چربی است زیرا باعث آرامش بیشتر بدن میشود.
در حالت ایدهآل، رژیم غذایی شما در درجه اول باید شامل چربیهای سالم باشد، چربیهای تکغیراشباع و چندغیراشباع که با سلامت بهتر قلب مرتبط هستند. آنها در روغنهای گیاهی مانند زیتون، کلزا، آفتابگردان، آجیل و دانهها، آووکادو و ماهی یافت میشوند؛ اما دو نوع دیگر چربی وجود دارد که ممکن است آنها را نادیده بگیرید. در اینجا آنچه که باید در مورد چربی اشباع شده و چربی ترانس، تفاوت آنها و علت کاهش مصرف یکی از این دو بدانید، تشریح شده است.
چربی ترانس در مقابل چربی اشباع شده
چهار نوع اصلی چربی وجود دارد، چربی چندغیراشباع و تکغیراشباع که متخصصان تغذیه مصرف آنها را بسیار توصیه میکنند، چربی ترانس و چربی اشباعشده.
چربیهای ترانس و چربیهای اشباع شهرت خوبی ندارند. آنها به اصطلاح «چربیهای بد» هستند که بدون شک در مورد آنها حرفهایی شنیدهاید. در حالی که هر دوی آنها با مشکلات سلامتی در ارتباطاند، اما از جهات زیادی با هم تفاوت دارند.
چربیهای ترانس مضرتر از چربیهای اشباع شده هستند. چربی ترانس باعث افزایش کلسترولLDL، کاهش لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) یا همان کلسترول خوب و افزایش خطر بیماریهای قلبی و سکته مغزی میشود
در حوزهی بهداشت چربیهای اشباع به یک دیو تبدیل شدهاند. به همین دلیل سالهاست که متخصصان سلامت، رژیم کم چربی را توصیه میکنند. پس از کشف ارتباط بین چربی و بیماری قلبی، آنها به طور کلی چربی را به عنوان رژیم غذایی خطرناک محسوب کردند
چربی اش را حذف می کنیم اینها مثل روغن بادام شیرین روغن نارگیل یا روغن فندق را نباید بخورند چونک
ه برای افراد سالم بخورن اشکالی نداره
ولی برای اینها این باعث میشه که چربی ترانس و چربی اشباع بالا رود
ولذا باید ترک کنند
و آنچه مثل نوشابه و دوغ گازدار و پوست حبوبات نفاخ است حذف بش
چون پوست حبوبات سیلیس دارند و سیلیس نفاخ است
لوبیا نخود عدس ماش از شب تا صبح بخیسه و صبح آبش دور میریزند
آب جدید اضافه کنند و سوپ و آش و خورش سبزی خورشت لوبیا چیتی خورشت لوبیا چشم بلبلی درست کنند
وقتی که شخص مریض باشه و نفخ شکم وغرغر شکم داشته باشه
باید که با پشت قاشق حبوبات را له کند و پوستشون نخوره
و همراه غذا چهار زیره بخورید و بعد از غذا هم سیاه دانه
امام صادق فرمودند حبه السودا غراغر یعنی سیاه دانه ضد غرغر شکم است
بعد از غذا یه قاشق مرباخوری سیاه دانه بجود اما پودر نکند
سنگ کلیه و مثانه را خورد میکنه و پیشگیری از سنگ و شن کلیه میکنه