سنگ نمک حاوی مقادیر بالای مواد معدنی مانند منگنز، مس، آهن و روی است که در طب سنتی آیورودا از آن برای درمان سرماخوردگی و سرفه، بهبود هضم غذا و تقویت بینایی استفاده می شود
بهترین نوع نمک برای مصرف روزانه در مواد خوراکی، سنگ نمک خوراکی یا نمک مربوط به گنبدهای نمکیست. درست است که امروزه، سنگ نمک کمتر از دیرباز در بازار یافت می شود و تنها امکان خرید نمک های یددار و تصفیه شده در بازار وجود دارد، اما در گذشته، سنگ نمک مصرف بسیاری داشته و خواص درمانی آن، نه تنها شامل روح و روان فرد میشد، بلکه مصرف خوراکی آن سبب میشد تا بسیاری از بیماری ها از بدن فرد دور شود. چند مورد از خواص سنگ نمک خوراکی برای درمان بیماری ها به شرح زیرند: – ترکیب سنگ نمک با سرکه، محلولی تهوع آور – ترکیبی از سنگ نمک و شیر گاو، بهبود بخش لکه های پوستی – استشمام بخار سنگ نمک برای رفع بیماری های تنفسی
نمک طبیعی جهرم از معادن سنگ نمک جهرم استخراج می شود که سرشار از کلسیم, پتاسیم, ید طبیعی و… است و ظاهری شبیه به نمک معمولی دارد اما برخلاف نمک معمولی باعث افزایش فشار خون نشده و حاوی موادیست که برای بدن مفید است. نمک جهرم بهدلیل طبیعی بودن باعث بروز بیماری قلبی نمی شود و احساس تورم ناشی از نگهداری آب در بدن را بههمراه ندارد، بنابراین موجب افزایش وزن نشده و مواد معدنی و مغذی برای حفظ سلولهای خونی بدن را نیز تأمین میکند. یکی از دستورات پیامبر گرامی اسلام(ص) خوردن کمی نمک قبل از غذا می باشد که امروزه طب سنتی دلیل این موضوع را بیان کرده است و تاکید می کند که نمک به دلیل داشتن مزاج گرم و خشک رطوبت و سرمای معده را از بین می برد و به هضم غذا کمک می کند و باعث جلوگیری از ترش کردن و احساس سوزش سر معده بعد از غذا خوردن می شود. البته باید توجه داشت مصرف بیش از اندازه نمک موجب مشکلات عدیده ای می شود و مصرف نمک قبل و بعد از غذا باید کم و در حد تعادل صورت گیرد