تشخیص سرطان : این سوالی است که برای اغلب افراد پیش می آید.از آنجائیکه سرطان بیماری بدخیمی است و به سرعت در تمام بدن منتشر می شود ، تشخیص به موقع آن به درمان بیماری کمک می کند. در صورتی که سرطان پیشرفت کند و در تمام بدن منتشر شود، در بسیاری موارد درمان امکان پذیر نبوده و جان فرد را به خطر می اندازد.
روش های تشخیص سرطان
غربالگری
یکی از روش های تشخیص سریع سرطان آزمایشات غربالگری است .این تست ها در صورتی انجام می شوند که فرد علائم خاصی مشاهده نکرده باشد این آزمایشات شامل معاینه بالینی و انجام آزمایشات می باشد. این غربالگری برای انواعی از سرطان شامل سرطان سینه، سرطان روده بزرگ ، سرطان دهانه رحم، سرطان پروستات ، سرطان ریه ، سرطان کبد ، سرطان بیضه و سرطان معده می باشد.
آزمایشات غربلگری سرطان
آزمایش خون
یکی از تست هایی که برای تشخیص انواع خاصی از سرطان ( سرطان روده بزرگ ) ، کبد، سینه، بیضه، پروستات، تیروئید و ریه ) انجام می شود. این تست که به نام تومور مارکر نامیده می شود برای بررسی پیشرفت بیماری بعد از درمان نیز از این تست استفاده می شود.
رادیوگرافی
افرادی که مبتلا به سرطان ریه هستند یا مشکوک به انتقال انواعی از سرطان به ریه می باشند از رادیوگرافی قفسه سینه استفاده می شود. رایوگرافی نوعی روش تصویربرداری است که برای بررسی مشکلات ریه استفاده می شود.
ماموگرافی
یکی از روش های تشخیص سرطان سینه، ماموگرافی می باشد . این تست برای زنان بالای 40 سال ضروری می باشد.
سونوگرافی
برخی تومورهای سرطانی در بعضی قسمت های بدن مانند شکم و حفره های لگنی پنهان می باشند. این تومورها شامل پانکراس ،سرطان تخمدان،سرطان کبد می باشد.
نمونه برداری
در صورتی که توده ای بزرگ شده و متورم شود از روش تشخیصی نمونه برداری استفاده می شود. در این روش فرد تحت بی حسی موضعی قرار گرفته و با استفاده از ابزاری سوزن مانند نمونه ای از قسمت مورد نظر خارج می شود . معمولا پیش از انجام نمونه برداری برای تعیین دقیق محل از روش سی تی اسکن یا سونوگرافی استفاده می شود.
اندوسکوپی
اندوسکوپی از روش های تشخیص و بررسی سرطان بعد از درمان می باشد. در این روش با استفاده از ابزار مخصوص حفره های اعضایی مانند معده ، رود بزرگ، بینی ،ریه، نای مشاهده می شود و در صورت وجود ضایعات سرطانی درمان شروع می شود.