برای قوت گرفتن ؛رعایت حقوق لازم است
انسان موجودیست که حُب ذات دارد .نه تنها انسان بلکه هر موجود زندهای ذاتاً جوری عمل میکند که حیات خود را حفظ کند و می خواهد زنده باشد و به مقصودش برسد اما اینکه برای بقیه و دیگران چه می شود…….؟ آیا بقیه نابود میشوند……؟! مثلاً یک گربه یک تکه گوشت می خواهد اما حالا این گوشت مال کی می باشد کاری ندارد میرود پیدا می کند و می خورد حالا انسان که اشرف مخلوقات است اگر خود را به مرحله انسانیت رسانده باشد تنها خودش را مطرح نمی داند بلکه برای بقیه هم جایگاه قائل است اگر حیات خودش را میخواهد حقوق دیگران را هم محترم می داند .
حالا همه حرف سر همین یک کلمه است که آیا این انسان به این درجه رسیده یا نه و تمام تلاش پیامبران همین بوده که انسان را بیدار کنند که اگر منافع خودش را میخواهد منافع بقیه را هم محترم بشمارد وهمواره در حد وسط ومتعادل و مسیر عدالت باشد. اکثریت انسانهابا توجیههای گوناگون به حقوق همدیگر تجاوز میکنند. با دروغ و خیانت در امانت و خودخواهی و زور و بی رحمی ، به دیگران تجاوز می کنند و این ظلم موجب میشود نعمات را از دست بدهند.
متاسفانه چه الان چه در دوران های تاریخ اکثریت قریب به اتفاق ما انسانها دارای انسانیت نبوده ایم هرچند هیچ کس نمی گوید من انسان نیستم و همه قائل به انسان بودن در حد اعلا هستیم و اِدِعّاهای های بزرگ هم داریم اما قلیلی از افراد به درجه انسانیت رسیده اند یعنی مراقب هستند همه حقوق را در حد متعادل و در مسیر عدالت رعایت کنند.
اگر حقوق های سه گانه(خودم-خدا-مردم) را بشناسیم و بخواهیم ادا کنیم و تلاش خود را بکنیم آنگاه گلستان را مشاهده خواهیم نمود. فلذا این به خاطر جهل و بی ارادگی است چون نمیدانیم اگر رعایت حقوق بکنیم و عدالت داشته باشیم به نفع ما می باشد و تصور داریم که با خودخواهی و تعدی به حقوق دیگران به نفع خود عمل می کنیم .
انسان به طور ناخودآگاه از خود دفاع میکند و توجه به بقیه ندارد و با شناخت خود و خواستن و پرورش باورها می تواند اعمال خود را آگاهانه انجام تا سعادتمند شود