کینوا شبه غله ای است سرشار از پروتئین و مواد مغذی و برای کسانی که گوشت قرمز مصرف نمیکنند جایگزین خوبی برای گوشت قرمز می باشد .کینوا به خاویار گیاهی مشهور است و در کینوا به وفور پروتئین آمینو اسید فسفر آهن امگا ۳ منیزیم پتاسیم فیبر ویتامین های گروه بی و ای آنتی اکسیدانها ریبوفلاوین و منگنز یافت میشود در کینوا تمامی آمینو اسیدهای ضروری بدن موجود است و برای افرادی که مبتلا به سلیاک میباشند به خاطر اینکه کینوا گلوتن ندارد مفید است و برای جلوگیری از پرخوری اضافه وزن و فشار خون و دیابت به علت فیبر بالا خوراک بسیار خوبی است خطر سرطان و التهاب را کاهش می دهد کاهش قند و کلسترول و اشتها و وزن دارد در سه رنگ سفید و سیاه و قرمز موجود است که تفاوت در زمان پخت آنها می باشد که نوع سفید پس از پخت بافت نرم تری دارد و در دسترس تر است . سیاه شیرینتر از سفید و بعد از پخته شدن هم سیاه می باشد.نوع قرمز بعد از پخت به رنگ قهوهای و کمی شیرین تروبرای تهیه سالاد بهتر است
کینوا بین ۱۲ تا ۱۵ دقیقه پخته می شود مانند برنج
کینوا در تهیه سالاد کتلت برگر سوپ و جوانه ها برای سالاد مورد استفاده است
آرد کینوا در آشپزی بدون گلوتن برای تهیه نان و کیک مناسب است به خاطر اگزالات زیاد جذب کلسیم کاهش میده و برای افرادی که مشکل سنگ کلیه دارند مناسب نمی باشد