نسخه رازی و ابوعلی سینا و اساتید بزرگ طب برای داشتن سلامت: غذای ما دوای ماست و دوای ما غذای ماست.
برنامه سبک زندگی سالم (پیشگیری ؛درمانی)
سلامت انسان وابسته به ۶ اصل است که اگر خوب و صحیح تامین شود اگر انسان سالم باشد سلامت او در حالت ارتقا قرار میگیرد و اگر بیمار باشد به سمت و سوی بهبودی پیشرفت میکند این ۶ اصل عبارتند از آب و هوا خوردن و آشامیدن حرکت و سکون خواب و بیداری احتباس و استفراغ اعراض نفسانی در بین اینها مواردی که در عمل بیشتر میتوان کنترل کرد بایستی مورد نظر قرار گیرد که مهمترین آن مسئله غذا و خوراک انسان میباشد بیماریهایی که امروز شایع است( از قبیل یبوست،بیماریهای تیروئید بیماریهای زنان فشار خون بالا خون قند بالا چربی خون بالا کبد چرب وچاقی و…..) به خوبی با کمک گرفتن از این شش اصل به خصوص رعایت تغذیه و خوراکها قابل درمان میباشد و با مراجعه به پزشک طب سنتی.او با کمک گرفتن از این شش اصل در صورتی که بیمار با جدیت رعایت کند و پیگیر باشد مرحله به مرحله بهبودی خود را بالعینه میبیند و برایش کاملا ملموس میباشد در اینجا یک سری دستورات کلی و عمومی که قالب افراد لازم است رعایت کنند ذکر میگردد.
پرهیزات لبنیات: دوغ و ماست بازاری( ماست خانگی چکیده با مصلح آن مثل زنیان یا موسیریا شیره انگور یا عسل یا پونه زیاد به عنوان یک وعده غذایی هفته ای یک الی دوباراشکال ندارد). گوشت :مرغ، ماهی، گاو. کربوهیدرات: ماکارونی، برنج سفید.خیاروگوجه درغیرفصل خود. خوراک های ساختگی و کارخانه ای :سس مایونز، بیسکویت، کره های بسته بندی کارخانه ای، ساندیس، سرکه و آبلیمو کارخانه ای، روغن های جامد و مایع بازاری (روغن های خوب : زیتون، شحم گاوی، زرد گاوی، کنجد ودنبه میباشد) سوسیس، کالباس، پیتزا، نوشابه، دلستر، چیپس ،پفک ،هله هوله ها ،انواع ژله، شکلات، پنیر غیر طبیعی (غیر خانگی )،کره قالبی غذای مانده،نمک ید دار بازاری عادات غلط: نوشیدن آب در بین غذا، آب بی موقع، مصرف آب یخ ،افراط در خوردن ادویه های تند، چای سبز و سیاه، تند خوردن غذا، چند نوع خوراک درسفره گذاشتن یا مصرف کردن، پرخوری( قبل از سیر شدن از غذا دست بکشید)،مصرف سرخ کردنی( اگر مثل قدیم با یک حرارت سبک وملایم وبه مدت طولانی که درچراغ سه فتیله ای میدیدیم در ظرف مناسب با دنبه غذاسرخ شود وزیاد مصرف نشود اشکال ندارد )استفاده از غذاهای بدون مصلح، دراز کشیدن بلافاصله بعد غذا،ناشتا هندوانه یا ماست و یا خربزه خوردن، شاهی درشب خوردن، در حال جنابت غذا خوردن ، سه مورد را به عنوان انعاش حرارت غریزی بیان میکنیم یکی پیاده روی روزانه حداقل نیم ساعت یکی مصرف نخود روزانه ولو به مقدار کم و یکی مصرف نارگیل روزانه ولو به مقدار کم صبح ناشتا یک روز درمیان موقع بیدار شدن از خواب: یک روز؛یک لیوان آب جوش با یک قاشق مرباخوری خاکشیرولرم شد با کمی عسل میل شود و یک روز؛ یک لیوان آب جوش با ۷ عدد سیاه دانه ولرم شدبا کمی عسل میل شود دووعده غذایی مهم درشبانه روز صبحانه وشام است که صبحانه اول روزوشام اول شب باید میل شودتقریبا مشابه سحری وافطار در صبحانه پرهیزجدی از برنج، ماکارونی، پنیر، خیار، گوجه، گردو، تخم مرغ آبپز سفت صبحانه: نان جو یا گندم سبوسدار(ترجیحا سنگک) باکره بومی و عسل؛ خامه طبیعی و عسل؛ تخم مرغ عسلی با پیاز و روغن زیتون؛ ارده و شیره( خرما. توت. انگور. انجیر.سه شیره.چهارشیره)؛روغن زرد یا شحم گاوی وعسل ؛حلیم با پخت خانگی؛ آشها؛ حبوبات با مصلح آن( مثلاً نخود پخته با نمک یا باقلا پخته و آویشن یاعدسی با آویشن)؛ آش سبزی همراه با مصلح ؛خرمای برنی یازاهدی۵ عدد؛ شیر شتر با خرما یا عسل یک روز در هفته؛ سویق گندم یا جو خشک و یا همراه روغن زیتون و شیره انگور به صورت حلوا؛ عسل چندین لقمه؛ کله پاچه ماهی یکبار. ناهار ازبوعلی سینا نقل شده که اجعل غذایک فی کل یوم مره والشفا فی الانهضام یعنی در هر روز یک نوبت غذا بخور وکلید سلامتی وشفا در آن است که هضم خوب صورت گیردواینکه ما سه بار در روزغذا میخوریم ازنظرطبی برای آنها که فعالیت متناسب ندارند غلط است و بایستی کم کم نهاررایک روز در میان بخوریم سپس حذف کنیم و یک صبحانه کامل اول روز و یک شام کامل اول شب میل کنیم و در صورت امکان و توان تمرین کنیم درشبانه روز فقط یک بار غذا خوردن غذای کامل خود را سیر کنیم میان وعده اصل خوردن میان وعده ضروری نیست و با توجه به توان افراد و شغل ونیازجسمی اشکالی ندارد (بشرط تلاش درحذف نهار) در طول روز دو وعده مشخص صبح ها بین ساعت ۱۰ تا ۱۱ و عصرها بین ساعت ۴ تا ۵ موارد زیر را میتوان مصرف نمود:شربت عسل و آبلیمو، شربت سکنجبین، شربت گلاب، شربت سرکه شیره، میوه های بومی ؛اصیل؛ شیرین؛رسیده؛فصل( ازمیوه های غیر اصیل مثل کیوی و ملون ومشابه اینها و از خوردن میوه کال و مخلوط کردن چند میوه پرهیزشود. یک نوع میوه وبه تعداد مانع ندارد ) خوردن سویق (گندم؛ جو؛ سنجد؛ کامل) ،جویدن کندر، فالوده سیب با عسل، شلغم، باقلای طبیعی باآویشن، حلوا،سنجد،دمنوشهای طبیعی،شیرینی های طبیعی( خرما ؛کشمش انجیر؛توت ؛عسل) شام دو نوع سبک و سنگین توصیه می شود که یک شب درمیان باشد.
زمان مصرف شام اول تاریکی شب می باشد .برنج حداکثر ۲ تا ۳ بار در هفته(قدیمی ها می گفتن این عید پلو اون عید پلو، و بهتر است بگذاریم پلو مرغ را در عروسی ها و جشن ها بخوریم. قبلاً برنج و مرغ و چای دوا بوده که امروزه به صورت غذا درآمده است.)بهتراست برنج قهوهای باشد با زیره؛ زعفران؛ شوید یا کشمش و به صورت دمپخت مثل پلو با عدس و کشمش یا سبزی پلو. خورش ها به صورت خوراک مصرف شود. خورش ها: قیمه؛ کدو؛ بادمجان؛ کلم؛ بامیه.عدس پلوباسبزی.سبزی پلو.کوفته. کباب حسینی.فسنجان. انواع آش.جوجه کباب با مرغ طبیعی. پنیر با گردو. تخم مرغ نیم برشت با روغن زیتون و پیاز. انواع کوکو(کوکو تره و…).خورشت گوشت وشیر.حلیم. کباب تابهای آداب ونکات: سلامت ما مدیون عوامل بسیار متعددی می باشد آنچه همه میدانیم اهمیت غذا می باشد اما بالاتر ازغذا داشتن یک اندیشه عالی (واقعا خواستن سلامتی و اینکه سلامتی ما به دست پروردگار متعال است واگر بخواهیم و تلاش کنیم به آن میرسیم) و بالاتر از اندیشه داشتن یک احساس عالی است که بسیار بر سلامت ما موثر است و چه بسا اندیشه و احساس عالی بسیار موثرتر و کارسازتر از غذاهای بسیار مقوی باشد بعد از داشتن اندیشه و احساس عالی و قبل از اینکه غذا رامهم بدانیم ورزش و تحرک مهم می باشد بو علی سینا فرموده اول ورزش و تحرک و بعد غذا.داشتن خواب صحیح هم مکمل همه این موارد است سر سفره آب دوغ ماست سالاد ترشی نوشابه نباشد بلکه زیتون سبزی خوردن شربت سکنجبین سوپ جو باشد انواع سبزی بخصوص خرفه ریحان کرفس کاسنی برگ چغندر پیاز. سیاه دانه و آویشن و شویدبه عنوان مصلح موجود باشد. به سرعت غذاخوردن(هرلقمه باید30 الی50بارخوب جویده شود) مصرف سرخ کردنی و کبابی و هر غذای فست فود دیگر که بهسرعت پخته شود غلط است(هرغذا بایستی با ملایمت و حرارت آرام و بصورت آب پز پخته شود). استفاده از غذاهای بدون مصلح(مصلحات درسایت ذکرشده). دراز کشیدن بلافاصله بعد از غذا (در حدیث است که بعد از غذا راه بروید ولویک قدم) و بعد از انزال منی ادرار کنیم(ولویک قطره) مرکبات در شب خوردن؛ میوه بصورت کال یا غیرفصل یاترش یا مخلوط خوردن شیر با انواع میوه ها خوردن؛ شیرینی جات قنادی؛شکر و مشتقات آن وهر خوراک صنعتی و بسته بندی کارخانه ای.هر خوراک سرد و یا بدون مصلح؛ اندیشه و احساس منفی؛دیر خوابیدن شب ها؛ بیتحرکی؛ خوردن بدون تناسب با فعالیت؛ خوراک های غیر آب پز بهترین ساعت خواب از دو ساعت بعد از تاریکی هوا می باشد بهتراست موقع تاریک شدن هوا شام میل شود (همون زمانی که ما افطار را میل میکنیم) و بلافاصله بعد از شام خواب ممنوع است .خواب قیلوله (یعنی خواب نیم ساعت قبل از اذان ظهر) رامعادل یک خواب کامل در شب گفته اند.خواب لازم است در تاریکی مطلق باشد در محیط آرام روی زمین. قبل از خواب از چوب اراک و چوب زیتون و مسواکهای خوب به عنوان یک پاک کننده دندان ها واستفاده از محلول عسل و سرکه خانگی یا گلاب و سرکه خانگی یا سعد کوفی یا آب و نمک دریا یا رب اناریا آب ساده بجای دهان شویه شیمیایی. ازخلال دندان استفاده نشود موجب خرابی دندان ها و لثه میشود به جای تیغ از نوره استفاده شود که دستور اسلام است و به عنوان یک ماده ضد سرطان و پیشگیری کننده از سرطان است. قبل از خروج حمام پاها را با آب سرد بشویید. شانه زدن در حمام و استفاده از شوینده های شیمیایی و کیسه بدن پلاستیکی در حمام برای پوست مضراست. خواستن توانستن و داشتن است و جوینده یابنده است سحرخیز باش تا کامروا باشی تمرین در صبر کلید گنج های بزرگ .